Вакансії

Франція відмовилася повертати рф картину підсанкційного мільярдера з виставки фонду Louis Vuitton

Робота Валентина Сєрова «Маргарита Морозова» та автопортрет художника Петра Кончаловського
Робота Валентина Сєрова «Маргарита Морозова» та автопортрет художника Петра Кончаловського

Міністерство культури Франції заявило, що дві картини з колекції Івана Морозова, які на момент початку повномасштабної війни перебували на паризькій художній виставці у фонді Louis Vuitton, залишаться у Франції. 

Повідомляється, що одна із картин — автопортрет художника Петра Кончаловського — належить підсанкційному російському олігарху Петру Авену, який є наближеною до президента рф особою. Міністерство заявило, що картина «перебуватиме у Франції до тих пір, поки її власник залишатиметься об’єктом заморожування активів».

Ще одним затриманим обʼєктом стала робота Валентина Сєрова «Маргарита Морозова», яка входить до колекції Художнього музею у Дніпрі. За повідомленням міністерства, картина також залишатиметься у Франції «доки ситуація в Україні не дозволить їй повернутися в безпеку».  Зазначається, що таке рішення повʼязано з прохання української влади.

Наразі Франція оцінює ситуацію з третьою картиною, яка належить приватному фонду «Магма». За інформацією джерела AFP, фонд повʼязаний із російським мільярдером В’ячеславом Кантором. Наразі він перебуває під санкціями Великобританії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: