Вакансії

Гʼю Бонневіль озвучив історію культурних обʼєктів Харкова

@nashkiev.ua
@nashkiev.ua

Британський актор Г’ю Бонневіль, відомий роллю Роберта Кроулі в серіалі «Абатство Даунтон» озвучив історію зруйнованого Харкова в межах проєкту «Листівки з України». У відео актор розповідає про втрати культурних обʼєктів за час повномасштабної війни.

«Історичний центр і вирви від снарядів на Майдані Свободи стали жахливим нагадуванням того, чого вартує свобода у XXI столітті. Проте можна знищити майдани, але не свободу», — розповідає у відео Гʼю Бонневіль.

За словами авторів ініціативі, у такий спосіб весь світ дізнається про Харків та його знищену російською армією архітектуру. Загалом у межах проєкту Український Інститут представить ще 7 відео. Семеро українських та європейських художників розповідатимуть історію зруйнованих памʼяткою культури.

Нагадаємо, Український інститут представив проєкт «Листівки з України» із зображеннями зруйнованих окупантами пам’яток. Серед представлених одинадцятьох культурних обʼєктів є: драмтеатр у Маріуполі, Георгіївська церква на Київщині, Майдан Свободи у Харкові, музей українських старожитностей у Чернігові. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: