Вакансії

Галерея Берліна в межах реституції повернула картину Пісарро, а потім викупила її

©Courtesy the National Museums of Berlin. Photographer: Jörg P. Anders
©Courtesy the National Museums of Berlin. Photographer: Jörg P. Anders

Стара Національна галерея в Берліні у межах реституції повернула картину Каміля Пісарро Une Place à la Roche-Guyon, щоб потім викупити її. 

Робота 1867 року колись належала єврейському юристу Арманд Дорвілю, проте у 1940 році він, узявши частину своєї колекції, втік з Парижа на південь Франції, де помер роком пізніше. У 1942 році його родичі продали колекцію з аукціону, однак всі доходи від продажу були конфісковані та передані державі. Згідно з архівом, Національна галерея придбала картину в 1961 році й зберігала у своїй колекції. 

Спадкоємці юриста захотіли повернути картину в родинну колекцію. А вже 18 жовтня цього року відбулася угода, згідно з якою музей викупив роботу, однак сума не розголошується. «Ця картина Пісарро має велике значення для нашого зібрання, оскільки знаменує важливий етап переходу до імпресіонізму, що являється ядром колекції Старої національної галереї», — зазначив директор музею Ральф Глайс. Представник спадкоємців подякував Фонду прусської культурної спадщини за «співпрацю та прихильність». Спадкоємці також виявили бажання, щоб картина була доступна для загального огляду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: