Вакансії

Галерея Pace подала в суд за підроблену роботу Жоржа Сера

@artnews
@artnews

Галерея Pace подала до Верховного суду Нью-Йорка позов через підроблений малюнок Жоржа Сера, який придбала за 2 мільйони доларів. Йдеться про роботу під назвою Le Suiveur 1882 року на якій зображено чоловіка і жінку, що гуляють по французькому бульвару та пара зупиняються із вітриною магазину.  

Відповідно до позову, у серпні 2021 року з Pace звʼязався колишній директор і головний зберігач Художнього музею округу Нассау Констанс Х. Шварц  та запропонував придбати малюнок у «анонімного колекціонера», онука художнака, Жан-П’єра Сера. Втім, як зʼясувалось згодом у Жоржа Сєра не було онуків, а на своєму сайті чоловік називає себе «далеким родичем» художника. 

Pace отримала підроблене зображення малюнка та документи, які  підтверджували автентичності  роботи. Також галерея зазначає, що серед паперів було повідомлення, яке нібито належить онуку Фелікса Фенеона, знаменитого французького критика та колекціонера, яке підтверджує оригінальність малюнку.

За словами адвокат Аарон Річард Голуба,  Матеріали, надані Шварцем, «імітують музейну документацію». «Унікальним у цій справі є те, що підробка була продана кимось, хто, на нашу думку, сфабрикував ідею навіть бути пов’язаним із Сера. Мало того, що малюнок фальшивий, але й продавець, здається, також», – зазаначає адвокат. 

Зокрема, у позові галерея наголошує, що така поведінка сприяє підриву довіру широкої публіки, торговців предметами мистецтва, дилерів та колекціонерів, що є необхідним чинником для роботи вторинного ринку постімпресіоністського мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: