Вакансії

Генерального директора Yakaboo звільнили за сексистське висловлювання

@epravda
@epravda

СЕО компанії Yakaboo Івана Богдана звільнили з посади за сексистське висловлювання. Тимчасово його посаду обійматиме директорка з операційної діяльності Олена Безугла.

Під час зустрічі українських популяризаторів читань «Українська книга: після війни, геть від Москви» Івана Богдана запитали, що він може розповісти про портрет сучасного українського читача. На що він відповів: «Загалом більше [книжок] купують жінки. Ну, як завжди, витрачають кошти, які заробляють чоловіки».

«Ми впевнені, Іван Богдан не мав на меті нікого образити, оскільки ніколи не мав упереджень у питаннях гендеру та завжди ставився до жінок із повагою. Але його висловлювання не сумісне з цінностями, культурою та поглядами, які сповідує компанія», — йдеться в заяві Yakaboo.

На своїй сторінці у фейсбук Богдан попросив вибачення за свої висловлювання та назвав рішенням Yakaboo щодо його звільнення «спільним». За словами Богдана, він не має жодних упереджень у гендерному питанні.

«Мій невдалий вислів учора під час панельної дискусії про портрет сучасного українського читача викликав у соцмережах справедливе обурення. Я усвідомлюю, що такі формулювання неприпустимі в жодній формі та за будь-якої ситуації. (…). Це важливий урок для мене. Я усвідомлюю всю відповідальність і розумію наслідки», — пише Богдан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: