Вакансії

У норвезькому Kunstahall Trondheim відкриється виставка проєкту Geocinema

У норвезькій інституції сучасного мистецтва Kunstahall Trondheim відкриється перша персональна виставка проєкту Geocinema. Називатиметься вона Making of Earths (Створення Земель) та представить тривале документальне дослідження, що фокусується на зусиллях, докладених в Китаї та Південно-Східній Азії для колективного прогнозування майбутнього.

Тема непередбачуваного клімату поєднується з все більш параноїдальним контролем та маніпулюванням Землею, зображення якої на виставці постане як сума сигналів та візуалізацій, отриманих за допомогою супутників, камер спостереження, та різноманітних геосенсорів. Ці інфраструктури планетарної візуалізації поширюються світом під технократичними гаслами екологічної стабільності, що її обіцяють за умови збільшення кількості даних спостережень за Землею, одночасно з будівництвом Нового шовкового шляху, який охоплюватиме Азію, Європу та Африку з амбіцією стати глобальним торговельним сполученням.

Виставка триватиме з 4 березня по 3 травня 2020 року.

Кураторка виставки Стефані Геслер є також авторкою нового видання Prospecting Ocean, що вийшло в MIT Press наприкінці 2019 року з передмовою Бруно Латура. У книзі авторка присвятила Geocinema окремий розділ.

IMG_2344.jpg

Світлини надані Асєю Баздирєвою

Світлини надані Асєю Баздирєвою

Geocinema досліджує інфраструктури зображення Землі у формі кіно. Заснований у 2018 році мистецтвознавицею Асею Баздирєвою (Дніпро) та режисеркою Солвейґ Зюс (Берлін), проєкт розвивається як колективна художня та педагогічна практика. Навесні 2020 року має вийти перший документальний епізод.

Титульна світлина: кадр з фільму Framing Territories (2019). © Geocinema

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: