Вакансії

Гонконгський музей вилучив фотографію Ай Вейвея перед перевіркою уряду

Ai Weiwei, Study of Perspective: Tian’anmen (1997). M+ Sigg Collection, Hong Kong. By donation, © Ai Weiwei.
Ai Weiwei, Study of Perspective: Tian’anmen (1997). M+ Sigg Collection, Hong Kong. By donation, © Ai Weiwei.

Музей М+ у Гонконгу вилучив відому фотографію площі Тяньаньмень Ай Вейвея з сайту, поки чекає на перевірку з уряду. Під цензуру потрапили й інші твори.

Новина про те, що музей М+ в Гонконзі забрав з колекції фотографію Ай Вейвея, потрапила в заголовки міжнародних видань на початку цього року. Тепер інституція також забрала його з нещодавно запущеного сайту. Інша робота Айя «Карта Китаю» (2003) також була піддана цензурі. Ця скульптура, 3D-карта країни з дерева, має на меті відзначити культурне та етнічне різноманіття Китаю. Ці твори є частиною колекції M+ Sigg — великої китайської мистецької скарбниці, подарованої музею швейцарським підприємцем Улі Сіггом.

Музей, який незабаром перевідкриється, заявив, що оцифрування його 8-тисячної колекції «є постійними зусиллями», і що колекція «періодично оновлюватиметься у міру появи нових творів».

Ай Вейвей — сучасний художник, скульптор, фотограф та громадський активіст родом з Китаю. Відомий відкритою критикою уряду стосовно дотримання прав людини, за що зазнавав переслідувань

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: