Вакансії

Google і Netflix планують долучитися до збереження української культурної спадщини

Фото із телеграму Олександра Ткаченка
Фото із телеграму Олександра Ткаченка

У Давосі відбулася панельна дискусія за участі медіакорпорацій Google і Netflix, на якій обговорили збереження і диджиталізацію української культурної спадщини. Під час свого онлайн-виступу Ткаченко наголосив, що нині міністерство зосереджується на трьох завданнях: збереження української культурної спадщини, допомога українським митцям в Україні й боротьба проти російської дезінформації.

«Але війна також відкрила перед нами нові можливості, зокрема промоція української культури за кордоном і розроблення різних видів колаборацій. Це дозволяє людям по всьому світу бути обізнаними, якою багатою є українська культура й чому важливо захищати її під час війни», — зазначив Ткаченко.

Нагадаємо, що наприкінці листопада міністерство спільно з Google запустили платформу для дослідження культури, мистецтва та історії країни — «Україна поруч» (Ukraine is Here). Переглянути матеріали можна в мобільному застосунку Google Arts & Culture на iOS та Android. Також до збереження української культурної спадщини доєднався і Netflix.

«Ми дійсно розглядаємо українські фільми, серіали, документальні фільми як суттєву частину української культурної спадщини, тому продовжуємо щодня додавати нові фільми й серіали, дубльовані українською», — додав директор із питань громадської політики й перспективних територій у регіоні Європи, Близького Сходу й Африки Netflix Алекс Лонг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: