Вакансії

Греція допоможе відбудувати Одесу після війни 

@odessamedia
@odessamedia

Греція планує допомогти в реконструюванні Одеси після завершення російсько-української війни. Про такий намір заявив очільник Міністерства закордонних справ Греції Нікос Дендіас. 

«Навіть за димом сьогоднішніх бомб зрозуміло, що на Одесу чекає світле майбутнє. Єдине, що я можу сказати у ці важкі часи, — це те, що ми будемо частиною цього майбутнього, допомагаючи вам реконструювати місто і робити його ще гарнішим і кращим», — сказав Дендіас.

Міністр прибув до Одеси 3 квітня та вже зустрівся з мером міста Геннадієм Трухановим. Він заявив, що Одеса та Греція мають тісні звʼязки. Також Дендіас відвідав будівлю «Філікі Етерії». У XIX столітті тут діяла таємна патріотична організація, яка прагнула вибороти незалежність Греції. Нині в будівлі облаштований музей, а експонати перемістили в охоронюваний підвал задля збереження.  

«Дозвольте мені на останок сказати, що я був дуже зворушений. Я відвідав будівлю “Філікі Етерії” товариства друзів, де почалася грецька революція, і знайшов її такою, якою я залишив її в липні. Усі речі, що зберігаються в підвалі, охороняються. Тож дуже дякую. Ми дуже цінуємо те, що ви захищали нашу спільну спадщину. Я можу лише сподіватися на краще для вас у ці важкі часи», — додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: