Вакансії

Громада Подолу виступила проти концепції артскверу Сліпака

Жителі київського району Поділ виступили проти концепції скверу Сліпака.

Артсквер вирішили розмістити на перетині вулиць Боричів Тік і Андріївський узвіз. Під час реалізації скверу громада Подолу попросила ініціаторів проєкту передивитися його концепцію, йдеться у спільноті «Подоляночка».«Консультант проєкту “Українська історія у камені” Михайло Пруцаков створив допис у спільноті “Подоляночка” про обговорення скверу, проте після критики видалив його», — повідомляє медіа Хмарочос.

Спільнота вважає, що проєкт скверу потребує широкого обговорення, їх також хвилює відсутність дерев на візуалізації. Пруцаков відповів, що план проєкту затвердили родичі Сліпака та провідні скульптори й пообіцяв «інформувати про перебіг роботи над проєктом». Члени громадської організації «Андріївський узвіз» написали відкриті листи до президента України та мера Києва з вимогою професійнішого ставлення до реалізації пам’ятників Герою України.

Василь Сліпак — український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції Гідності та бойових дій на Сході України. Загинув у бою від кулі снайпера. Нагороджений званням Кавалер ордена «За мужність» І ступеня, Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: