Вакансії

Групу екоактивістів Нен Ґолдін переслідували люди родини Саклерів

Активістів екогрупи P.A.I.N. почали переслідувати невідомі. Меган Каплер помітила незнайомця, який спостерігав за нею з машини, 6 вересня 2019 року, коли вона виїжджала з бруклінської квартири художниці та колеги-активістки Нен Ґолдін. Вдруге Каплер помітила цього чоловіка, коли він припаркувався біля її будинку та робив знімки, а ще через тиждень знову бачила його біля будинку Голдін.

«Нас попереджали з моменту появи P.A.I.N., що нам можуть погрожувати фізично або морально. Це повне порушення нашої безпеки й це має тривалі наслідки», — сказала група в коментарі Hyperallergic.  Раніше активісти проводили акції біля Лувру та МоМА. Під час протестів вони закликали інституції відмовитися від підтримки родини Саклер. На дії групи відреагував Лувр і зняв табличку, на якій були написані слова подяки родині за підтримку музею. Активісти також підтримують та надають широкого поширення інформації про судові справи, які завели проти компанії Саклер.

Після розслідування поліція з’ясувала, що приватний слідчий був найнятий Саклерами для пошуків компромату та залякування активістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: