Вакансії

Хакери вкрали NFT на 1,7 мільйона доларів 

Торговий майданчик OpenSea зазнав хакерської атаки, внаслідок якої вкрали 254 NFT вартістю 1,7 мільйона доларів. Серед викрадених активів є роботи від Bored Ape Yacht Club, Azuki, Doodles і CloneX.

Спочатку вважалося, що злом скомпрометував сам OpenSea. Крадіжка, яка торкнулася лише 17 осіб, була проведена за допомогою фішингових листів — нібито жертви самі підписали смартконтракт. Наразі OpenSea перебуває в процесі оновлення системи смартконтрактів, чим і скористалися зловмисники: вони розіслали електронні листи користувачам з проханням натиснути на посилання, яке дозволить їм перенести свої активи до нової контрактної системи. Натиснувши на це посилання, користувачі мимоволі надали хакерам можливість передати право власності на будь-які активи. 

Як зазначає  майданчик, частину вкрадених токенів вдалося повернути. На тлі інформаційного шуму вартість Bitcoin повалилася до позначки 38 014 доларів, а криптовалюта Ethereum подешевшала до мінімальної позначки 2 602 долара. Наразі OpenSea продовжує розслідування інциденту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: