Вакансії

Харківський фотограф Ігор Чекачков отримав Гран-прі Białystok Interphoto festival

Ігор Чекачков на  Białystok Interphoto festival. @facebook
Ігор Чекачков на Białystok Interphoto festival. @facebook

Харківський фотограф Ігор Чекачков 25 вересня отримав Гран-прі польського фестивалю Białystok Interphoto. Журі відібрало 10 найкращих робіт серед 400 поданих. Ігор Чекачков отримав головний приз у розмірі 15 000 злотих та запрошення на індивідуальну виставку в межах фестивалю INTERPHOTO 2023.  За словами художника, перемога на фестивалі —це потужна підтримка для його майбутньої книги.

Ігор Чекачков почав працювати фотокореспондентом у 2008 році, висвітлював широкий спектр культурних, масових та спортивних подій. Наразі автор працює з художньою фотографією. Дослідження обрію між публічними та інтимними просторами є головною метою для автора сьогодні. Роботи Ігоря Чекачкова були опубліковані у Forbes, National Geographic, The Guardian (Великобританія), Le Monde (Франція), WirtschaftsWoche (Німеччина), Forbes (Україна) та ін. Також експозиції художника виставлялися в Галереї Клода Семюеля, Париж (2015), Українському музеї, Нью-Йорк (2015), Українському культурному центрі, Лос-Анджелес (2015), Одеса // Батумський фестиваль (2017) та багато інших.

Białystok Interphoto festival проводиться раз на два роки в польському місті Білосток з 2013 року. Діяльність фестивалю популяризує сучасні тенденції сучасної польської та закордонної фотографії з акцентом на мистецькі явища в Центральній та Східній Європі. Участь у фестивалі беруть художники з Білорусі, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Німеччини, Польщі, Словаччини, України; директори фотографічних фестивалів, присяжні та критики з Австрії, Білорусі, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Великобританії, Угорщини, Італії, Литви, Філіппін, Польщі, Іспанії та Швеції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: