Вакансії

Художній інститут Сан-Франциско оголосив про своє закриття

@hyperallergic
@hyperallergic

Художній інститут Сан-Франциско (SFAI) оголосив про своє закриття після понад 150 років роботи. Тепер інституція буде реорганізована в некомерційну організацію, аби «захистити своє ім’я, архіви та спадщину».

Припинення діяльності інституту відбулось після зірвання угоди про зʼєднання Художнього інституту Сан-Франциско з Університетом Сан-Франциско (USF). Відповідно до заяви керівництва USF, таке рішення пов’язане із «бізнес-ризиками», які можуть виникнути після укладання договору та «вплинути на студентів, викладачів та співробітників USF». Натомість керівництво повідомило, що відкриє власний мистецький відділ.

Криза SFAI виникла внаслідок Covid-19 ще у березні 2020 року. Тоді ж інститут оголосив про плани призупинити набір та звільнити частину викладачів. У січні 2021 року SFAI намагався продати фреску Дієго Рівери, датовану 1931 роком. Однак міська влада визнала обʼєкт, вартістю 50 мільйонів доларів, національною памʼяткою, тим самими, заборонивши інституту виставляти його на продаж. Доля фрески, після закриття Художнього інституту Сан-Франциско, поки що невідома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: