Вакансії

Художній музей Сан-Паулу з’єднають з сусіднім 14-поверховим будинком

©wiki
©wiki

Один з найбільших і відвідуваних музеїв Латинської Америки, Художній музей Сан-Паулу MASP, оголосив про розширення, яке відбудеться за допрмоги 14-поверхової висотки. Будинок з’єднають з історичною будівлею підземним тунелем. Бюджет проєкту — 33 мільйони доларів. 

Після реалізації плану музей стане однією з «найбільших у Бразилії філантропічних ініціатив». У результаті MASP отримає близько 7 тисяч квадратних метрів додаткового простору, декілька виставкових залів зі загальною площею 2,6 тисячі квадратних метрів. Крім цього, традиційно в інституції відкриють реставраційну майстерню, приміщення для проведення різних заходів, освітні зали, ресторан і магазини. Відкриття заплановано на січень 2024 року.

Історичну будівлю музею завершили у 1968 році, проєктом займалася Ліна Бо Барді, а її чоловік, письменник і куратор П’єтро Марія Барді, був призначений першим директором музею. Художній директор MASP Адріано Педроза розповідає, що нинішня площа музею дозволяє експонувати лише лише 1% його колекції, яка активно зростає в останні десятиліття і зараз налічує 11 тисяч творів мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: