Вакансії

Художник розмістив оголошення в газеті для пошуку мертвого тіла у свій проєкт

Колаж @nypost.com
Колаж @nypost.com

Художник Нейтан Мейнард шукає австралійця британського походження, який погодиться пожертвувати своє мертве тіло для його майбутньої його роботи. Відповідне оголошення Менард розмістив у австралійській газеті The Age.

«Робота говоритиме про принесення жертви за минулі гріхи скоєні проти палива. Потенційні кандидати мають розглядати цю можливість як честь. До тіла та пам’яті переможця конкурсу ставитимуться з повагою на всіх етапах проєкту», — зазначається в оголошенні.

Наразі невідомо, як саме виглядатиме робота. Цю інсталяцію представлять на фестивалі Current Arts у Гобарті восени 2023 року. За словами художника, кілька людей уже подали заявки на участь у проєкті.

Тасманійський музей і художня галерея TMAG, які є спонсорами фестивалю, вважають, що у такий спосіб можна спокутати неправильне поводження з тілами та артефактами аборигенів у минулому. До британської колонізації у 1803 році в Тасманії налічували кілька тисяч тубільців, більшість із них були знищені або померли від хвороб. У 1997-му австралійський штат Тасманія офіційно просив вибачення перед тубільцями. Останній кілька років триває процес повернення останків аборигенів до Австралії.

 «Хоча ми розуміємо, що робота Нейтана може бути для когось незручним, усе одно вважаємо це важливою частиною нашого зобов’язання говорити правду», — зазначили в музеї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: