Вакансії

Художники створили килими для Всесвітнього фонду дикої природи

Ай Вейвей, The Tyger
Ай Вейвей, The Tyger

Дванадцять відомих художників створили килими для Всесвітнього фонду дикої природи, а саме, для благодійної виставки-продажу Tomorrow’s Tigers. Метою ініціативи є привернути увагу до загрози популяції тигрів та зібрати кошти для збереження й захисту тварин.

У проєкті візьмуть участь Ай Вейвей, Пітер Дойг, Франческо Клементе, Ріна Сайні Каллат, Майя Лін, Ракіб Шоу, Роуз Уайлі, Бернар Фріз, Гері Хьюм, Аніш Капур, Харланд Міллер, Кікі Сміт. Зокрема, Ай Вейвей представить свій унікальний килим вартістю 150 тисяч фунтів стерлінгів.

«Аби задовольнити ненаситне бажання, люди безперервно позбавляють інші види можливості існувати. Це призводить до вимирання неймовірної кількості тварин, включаючи тигрів. Освіта ще ніколи не була настільки розвиненою в історії, і водночас жорстоке поводження з тваринами ніколи не було настільки поширеним. У давні часи люди із сильною містичною уявою поважали тварин і бачили в них спільний інстинкт виживання», — розповідає Ай Вейвей.

Проєкт реалізовується спільно з Artwise Curators та виробником килимів Крістофером Фарром. Унікальні обʼєкти продадуть під час аукціону Sotheby’s. З 24 по 29 листопада килими можна буде побачити на виставці в лондонському аукціонному домі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: