Вакансії

Художники відмовилися виставляти свої роботи у Музеї ізраїльського мистецтва в Рамат-Гані

Музей ізраїльського мистецтва в Рамат-Гані@efrat_kowalsky
Музей ізраїльського мистецтва в Рамат-Гані@efrat_kowalsky

Музей ізраїльського мистецтва в Рамат-Гані був змушений закритися, оскільки майже всі художники зняли свої роботи з експозиції на знак підтримки свого колеги. 

На прохання мера міста Кармеля Шами ха-Коена картину Давида Ріба забрали з виставки, тому що вона нібито ображає почуття вірян. На самій роботі зображено двох чоловіків, які моляться біля Стіни Плачу. Поряд з однією із постатей на івриті написано вираз «Золотий Єрусалим» (неофіційний гімн міста), а поряд з іншою постаттю — «Лайновий Єрусалим». 

Митці заявили, що повернуть свої робити лише за умови експозиції картини Ріба. Проте переговори не мали успіху, тому організатори скасували виставку, а відвідувачам повернуть кошти за квитки.Муніципалітет Рамат-Гана у своїй заяві наголосив, що не піддасться «спробі шантажу».

Суд Тель-Авіва відхилив прохання Ріба та Асоціації громадянських прав Ізраїлю повернути картину на виставку. За словами мера міста, рішення суду підтвердило, що збереження людської гідності важливіше за «утопічну ідею повної та безмежної свободи самовираження». Проте суддя закликав музей дійти компромісу, який дозволив би виставляти твір в ізольованому приміщенні з попередженням про те, що його зміст може бути образливим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: