Вакансії

ICOM представила два фінальні визначення поняття «музей»

@34travel
@34travel

Міжнародна рада музеїв ICOM запропонувала два визначення поняття «музей». Голови комітетів ICOM відібрали варіанти визначення та представили їх на сайті для голосування, яке триватиме до 20 травня. Визначення, обране за його результатами, представлять Виконавчій раді, а згодом представлять на голосуванні на позачерговій Генеральній асамблеї, яке відбудеться у Празі.

Визначення 1. Музей — це постійна некомерційна інституція, яка доступна для публіки та служить суспільству. Вона досліджує, збирає, зберігає, інтерпретує та експонує матеріальну та нематеріальну культурну й природну спадщину професійно, етично і стійко для освіти, осмислення та насолоди. Вона працює та комунікує інклюзивно, різноманітно та на основі участі спільнот і громадськості.

Визначення 2. Музей — це некомерційна, постійна інституція на службі товариства, яка досліджує, збирає, зберігає, інтерпретує та експонує матеріальну й нематеріальну спадщину. Відкриті для публіки, доступні та інклюзивні музеї сприяють розвитку різноманітності та стійкості. Вони працюють і комунікують етично, професійно та за участю спільнот, пропонуючи різноманітний досвід для освіти, насолоди, роздумів й обміну знаннями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: