Вакансії

Мер Івано-Франківська вибачився перед ромами

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків попросив вибачення перед ромами. Він сказав, що за нього говорили «емоції»:

«Можливо, я десь емоційно сказав, тому що нарада була присвячена подоланню коронавірусу і в нас за вихідні було 6 летальних випадків, це дуже багато. І я просто десь, можливо, емоційно висловився, але я вважаю, що якщо сьогодні ми всі — українці, американці, поляки, представники інших народів — дотримуємося карантину, то не можна не дотримуватися карантину, якщо ти представник іншої національності. Тому йшлося про конкретних осіб – близько 20 ромів, які не є жителями Франківська і систематично порушували карантин. Але я не стримав емоцій, тому прошу вибачення, я не мав на увазі всю націю».

Правозахисники говорять, що такі ксенофобські заяви не можуть пройти безкарно та не скасовують відповідальності. Сьогодні ромські організації намагаються знайти депортованих ромів, щоб прояснити ситуацію.

Нагадаємо, що 22 квітня на черговому засіданні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків вимагав вивести всіх ромів з міста до Закарпатської області. Поліція відкрила справу на мера міста за порушення конституційних прав ромів та дискримінацію за національною приналежністю.

Фото: khpg.org

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: