Вакансії

Імперський військовий музей у Лондоні відкрив галерею, присвячену Голокосту


Імперський військовий музей у Лондоні відкрив нову галерею, присвячену Голокосту, на спорудження якої було витрачено 30 мільйонів стерлінгів.

Постійна експозиція площею 3000 квадратних метри розповідає історію Голокосту і Другої світової війни через особисті речі: від свідоцтва про народження тих, хто з’явився на світ в концентраційному таборі до гільз від куль, викопаних із землі на місці масової страти. Організатори залучили до створення експозицій людей, які пережили Голокост. Деякі з них надали свої особисті речі, працювали разом із музеєм над перекладом документів. В галереях представлено понад 3500 об’єктів, серед яких уламки корабля USS Arizona, затонулого в Перл-Харборі, та фотографії масових страт. 

«Друга світова війна і Голокост скоро підуть з пам’яті живих, залишивши нас без прямих доказів ветеранів, очевидців і тих, хто вижив. Нова галерея Імперського військового музею, створення якої тривало майже шість років, збереже їхні історії та гарантує, що світ ніколи не забуде те, чого вони зазнали», — вважає генеральний директор музею Дайан Лис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: