Вакансії

У Дубай відкрилась фундація, присвячена діаспорі

«Home is a Foreign Place» (Дім — нерідне місце — ред.) — перша виставка фонду Ishara Art Foundation, авторки Заріни. Експозиція складається з 36 гравюр, що продовжують айдентику інституції через тонкий, геометричний малюнок прямокутників, квадратів і кіл ідеальної симетрії. У кожній гравюрі, графічні знаки переходять у текстові. Художниця у такій манері пов’язує своє власне життя з ідеями дому та приналежності.

дубай7.jpg

Робота फासला Faasla (з гінді відстань — ред.) це пряма лінія, що символізує «7438 милі» — відстань між Аліґархом у Індії, де народилася Заріна, і Манхеттеном, де вона проживає з 1970-х років. Зі стіни звисають негабаритні молитовні намистини, що втілюють релігійно-ритуальні обряди, без яких неможливо уявити країни Азії.

дуба6.jpg

Інша виставка належить художнику Гупті. Він у своїй практиці досліджує просторово-часовий досвід в контексті прикордонних конфліктів і територіальних суперечок. У роботі Unnoticed ( непомітні — ред.) він використовує фрагменти старих частин автомобіля, які незаконно перевозили між Індією та Бангладешем. На фотографіях синього неба художник накладає частини поломаних машин, тим самим показуючи жорстоку правду життя мешканців Індії, через розділення на касти бідні громадяни Індії не мають можливості прогодувати свої родини, тому вони займаються кримінальною діяльністю.

дубай5.jpg

фундація.jpg

Ishara Art Foundation — це новий простір, орієнтований на сучасне мистецтво в контексті Південної Азії. У фундації будуть виставлені роботи діаспор, що базуються на спільній історії країн Перської затоки.

дубай3.jpg

дубай9.jpg

дубай10.jpg

Виставка триватимез 18 березня по 13 липня 2019 року.

Джерело: Ishara Art Foundation

Фото: МоМА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: