Вакансії

Історичний центр Чернігова планують включити до списку Світової спадщини ЮНЕСКО

Церка у селі Лукашівка, Чернігівська область. Фото: Анастасія Власова
Церка у селі Лукашівка, Чернігівська область. Фото: Анастасія Власова

В ефірі телемарафону «Єдині новини» міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченко заявив, що історичний центр Чернігова планують включити до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Також до списку можуть потрапити й інші українські міста.

Ткаченко зауважив, що які саме об’єкти історичного центру Чернігова увійдуть у цей список, наразі не розголошують. Поки тривають робочі моменти й обговорення стосовно остаточного рішення.

«У черзі в нас розгляд інших міст, але це потребуватиме часу, тому що це підготовка досьє, робота з експертами, тими, хто опрацьовує його, робота з ЮНЕСКО. Кілька історичних центрів наших міст у нас зараз, так би мовити, на олівці. Очевидно, що це ті, які мають відому у світі історичну спадщину. Принаймні це можна сказати про Чернігів», — зазначив Ткаченко.

Нагадаємо, історичний центр Одеси включили до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Центр міста номінували на внесення до списку ще у 2009 році, але через повномасштабне вторгнення рф у МКІП ініціювали включення центру Одеси за прискореною процедурою

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: