Вакансії

Історик виявив походження мосту із картини «Мона Ліза» 

Історик мистецтва Сільвано Вінчеті з’ясував, який саме міст намальований за спиною Джоконди на картині Леонардо да Вінчі. За словами дослідника, на полотні зображено етрусько-римський міст Роміто ді Латерина в італійській провінції Ареццо.

Обʼєкт має таку саму кількість арок — чотири, — як і міст на полотні. У своєму дослідженні історик використовував архівні документи, а також порівняв роботу з фотографіями місцевості,  використовуючи знімки з дрона.

За словами істор ка, міст Роміто ді Латерина активно функціонував між 1501 і 1503 роками. У цей період да Вінчі був на службі у кардинала в Ареццо. Картина написана художником якраз у цей період. До наших днів збіглась лише одна арка і фундамент на протилежному березі річки Арно. Попередні теорії ідентифікували міст як Понте Боббіо у місті П’яченца, а також Понте Буріано, який теж розмішується у провінції Ареццо. Але обʼєкти мають шість арок.

Мер міста, в якому проживають близько 3,5 тисячі людей, сподівається, що дослідження допоможе збільшити потік туристів і допоможе знайти фінансування для захисту залишків мосту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: