Вакансії

Італійська поліція запобігла незаконному продажу картини Артемізії Джентілескі

Артемізія Джентілескі, Caritas Romana
Артемізія Джентілескі, Caritas Romana

Італійські правоохоронці запобігли незаконному продажу картини Артемізії Джентілескі «Caritas Romana» у віденському аукціонному домі. Зловмисники заявили, що картину написав послідовник Джентілескі, а не сама художниця, аби отримати дозвіл від італійської влади на вивезення об’єкта.

На полотні середини XVII століття зображена історія жінки на ім’я Перо. Вона таємно доглядає за своїм ув’язненим батьком Кімоном, який помирає від голоду.

Картину оцінюють не менше, ніж у 2 мільйони євро. У поліції припускають, що зловмисники збиралися продати полотно за кордон і скористалися послугами посередника з Тоскани. Кримінальне розслідування незаконного перевезення картини триває з 2020 року. Наразі роботу повернуто до Італії.

Нагадаємо, що італійські правоохоронці знайшли роботу Тиціана «Портрет чоловіка в береті» 1512 року, яка зникла у 2004 році. Вважалося, що її незаконно вивезли до Швейцарії. Картину виявили в майстерні в районі Асті в П’ємонті, Італія, куди її напередодні доставили на реставрацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: