Вакансії

Італія перерозподіляє колекції провідних музеїв між регіональними інституціями

Галерея Уффіці @10місць.укр
Галерея Уффіці @10місць.укр

В межах програми 100 opere tornano a casa («100 творів повертаються додому») картини, скульптури й археологічні артефакти рівномірно розподілять всією територією Італії. Раніше ці колекції зберігалися в сховищах провідних музеїв країни.

Серед музеїв, колекції яких у тимчасове користування передадуть регіональним інституціям, є флорентійська Галерея Уффіці, міланська Пінакотека Брера та неапольський Національний археологічний музей.

Мета проєкту полягає в тому, аби знову познайомити громадськість з давно забутими художніми скарбами. Багато обʼєктів мають історичний звʼязок з тією територією, куди їх відправляють. За словами міністра культури Італії Даріо Франческіні, це допоможе розширити колекції регіональних музеїв та залучити до них більше відвідувачів.

Проєкт перебував у розробці з 2015 року, проте стартував він лише в середині грудня 2021 року. За цей період перевезли 36 робіт. Наразі представники міністерства та керівники музеїв погоджують списки об’єктів для другої партії, транспортування якої відбудеться вже навесні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: