Вакансії

Італія підтримає включення Одеси до списку ЮНЕСКО

@muse.org.ua
@muse.org.ua

Італія підтримає Україну в підготовці досьє для включення Одеси до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО за скороченою процедурою. Про це пише Міністерство культури та інформаційної політики.

З відповідним проханням до міністра культури Італії Даріо Франческіні звернулися міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та міський голова Одеси Геннадій Труханов. Міністерство культури Італії поділилося своїми навичками та значним досвідом у сфері Конвенції про Всесвітню спадщину ЮНЕСКО, які необхідні для підготовки кандидатського досьє Одеси.

«Після того, як кандидатуру Одеси буде представлено ЮНЕСКО, її номінацію розглянуть під час наступного засідання Комітету Всесвітньої спадщини за особливою процедурою. Вона передбачена Операційними настановами Конвенції про Всесвітню спадщину й ухвалюється у невідкладних випадках», — повідомляють у МКІП.

Нещодавно ми писали, що під час зустрічі з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим уповноважена з питань культури та медіа федерального уряду ФРН Клаудіа Рот заявила, що Німеччина підтримає міську владу Одеси під час розгляду питання про екстрене включення архітектурного комплексу історичного центру міста до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: