Вакансії

Італія планує перетворити покинуту вʼязницю на культурний центр

Вʼязниця XVIII століття на острові Санто-Стефано @ilsussidiario
Вʼязниця XVIII століття на острові Санто-Стефано @ilsussidiario

Італійський уряд вирішив перетворити занедбану вʼязницю XVIII століття на острові Санто-Стефано на культурний центр. Проєкт розроблений в межах ініціативи, що проводиться на честь італійського демократа Давида Сассолі, який раніше обіймав посаду голови Європейського парламенту. Сассолі помер на початку цього місяця через ускладнення від пневмонії.

За підрахунками відновлення головної будівлі у Санто-Стефано та сусідніх прибережних обʼєктів коштуватиме 86 мільйонів доларів. Уряд побудує музей просто неба, який ілюструватиме минуле локації. Також у будівлі планують розмістити конференц-зали, що використовуватимуться для семінарів та заходів, присвячених культурним і політичним подіям.

Один з керівників проєкту, Сільвія Коста, у своєму коментарі для видання The Art Newspaper зазначив, що культурний центр міститиме невелику програму артрезиденцій і «школу високих думок», що забезпечить найкращий досвід викладання прав людини, гідності й справедливості.

Вʼязниця побудована в 1789 році королем Неаполя Фердинандом IV у формі паноптикуму. Такий тип будівлі дозволяв постійно стежити за вʼязнями. Під час Другої світової війни тут перебували у засланні дисиденти фашистського режиму. В’язниця Санто-Стефано залишалася відкритою до 1965 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: