Вакансії

Італія запропонувала відбудувати драмтеатр у Маріуполі

@svoi.city
@svoi.city

Італійський уряд заявив про намір відбудувати драмтеатр у Маріуполі, на який 16 березня окупанти рф скинули потужну авіабомбу. Про це пише міністр культури Даріо Франческіні у своєму твіттері.

«Італія готова відбудувати театр у Маріуполі. Кабінет міністрів схвалив мою пропозицію запропонувати Україні ресурси та засоби для його відновлення в найкоротші терміни. Театри всіх країн належать усьому людству», — написав Франческіні.

Нагадаємо, 16 березня окупанти рф скинули бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. росіяни зруйнували центральну частину театру, а уламками завалило вхід у бомбосховище, де ховалися містяни. Це було найбільше укриття в місті.

UPD: 18 березня  міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко провів розмову з міністром культурної спадщини та культурної діяльності Італії Даріо Франческіні щодо відбудови Драмтеатру у Маріуполі. Ткаченко повідомив, що будівля маріупольського драмтеатру буде відбудовуватись спільними зусиллями міністерств після перемоги України над рф. Також Франческіні запропонував співпрацю з українськими творчими колективами під час війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: