Вакансії

Jam Factory Art Center відкриється 18 листопада

18 листопада після 8 років ревіталізації у стінах давньої фабрики знову запрацює найбільший у Львові центр сучасного мистецтва Jam Factory Art Center.

«Відкриття артцентру стане знаковою подією не лише для мистецької спільноти, мешканців нашого міста, але й для ширшого українського та міжнародного контексту. В умовах війни ми завершили процеси комплексної ревіталізації, доповнили команду та підготували важливу виставку й обширну публічну програму. Попри війну та численні перешкоди, ми доходимо до цієї довгоочікуваної миті і спільно пишемо нову історію українського мистецтва», — розповідає Божена Пеленська, програмно-виконавча директорка.

Інституція відкриється виставкою «Наші роки, наші слова, наші втрати, наші пошуки, наші ми». Кураторами є Катерина Яковленко, Наталія Маценко, Борис Філоненко. У виставці представлені роботи українських художниць і художників 2022-2023 років та з довшої хронології — від ХІХ століття по сьогодні. Виставка побудована за принципом новел та об’єднує твори на двох дистанціях — між сьогоденням і минулим та між персональними переживаннями й досвідами воєнного часу. Виставка триватиме до березня 2024 року та буде доповнена програмою з дискусій, зустрічей, кураторських екскурсій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Більше матеріалів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: