Вакансії

Картина Вермера «Дівчина з флейтою» написана іншим художником

@nytimes
@nytimes

Фахівці із Національної галереї мистецтв у Вашингтона виявила, що картина «Дівчина з флейтою», яку раніше приписували нідерландському художнику Яну Вермеру, належить іншому автору. Його імʼя наразі невідоме.

Використавши мікроскопічний аналіз пігментів та передові технології, науковці помітили, що підхід у нанесенні фарби на картині «Дівчина з флейтою» відрізняється від інших робіт Вермера — полотно написане грубішими мазками. Ймовірно, невідомий художник міг бути членом сім’ї, живописець-аматор, який платив Вермеру за уроки або учнем та помічником художка.

«Наукові методи показали, що художники використовували схожі матеріали подібним чином, але по-різному поводилися з фарбою, від підмальовків до кінцевих мазків на поверхні картини», — пояснила Кетрін А. Дулі, спеціаліст із візуалізації в Національній галереї, яка працювала над проєктом.

Робота належить до колекції Національної галереї мистецтв у Вашингтоні разом із трьома іншими полотнами Вермера. Інституція вже змінила атрибуцію картини, але з експозиції її не вилучила.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: