Вакансії

Картина, яку викрали з німецького замку, може виявитися раніше невідомим Рембрандтом

У січні 2020 року п’ять картин повернули до Герцогського музею в замку Фріденштейн у Готі, Німеччина, з якого вони були вкрадені під час пограбування понад сорок років тому.

Експерти музею тепер вважають, що один з цих творів міг бути набагато ціннішим, ніж вважалося раніше — можливо, його виконав Рембрандт.

Принаймні така теорія висунута в каталозі до виставки «Back in Gotha! Втрачені шедеври», яку можна побачити в Герцогстві разом з іншими викраденими роботами.

Ще до злочину походження картини було оточене таємницею. Портрет завершили між 1629 і 1632 роками, авторство раніше приписували учневі Рембрандта Фердинанду Болу, а потім його сучаснику Яну Лівенсу. Але аналіз, завершений після повернення твору мистецтва до замку Фріденштейн, виключив обидві ці теорії.

«Це питання інтерпретації»,сказав The Art Newspaper куратор Тімо Трумпер. «Ми можемо бути впевнені, що він виник у студії Рембрандта. Питання в тому, чи це сам Рембрандт, чи його учні?».

Тим часом роль Рембрандта в портреті, можливо, не єдина таємниця, розгадана в каталозі виставки. У книгу також включено есе журналіста, в якому стверджується, що людина на ім’я Руді Бернхардт допомогла викрасти полотна та переправити їх через кордон до Західної Німеччини в грудні 1979 року. Тоді 42 роки тому також були викрадені картини Франса Хальса та Ганса Гольбейна Старшого; копія автопортрету Ентоні ван Дейка, виконаного одним із його сучасників; і пейзаж, який прийшов із майстерні Яна Брейгеля Старшого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: