Вакансії

Картину Рубенса «Портрет дівчини» виставлять на аукціон у Варшаві

@abcnews
@abcnews

У Варшаві 17 березня виставлять на аукціон, організований домом DESA Unicum, картину Пітера Пауля Рубенса «Портрет дівчини». Робота VII століття, на якій зображена темноволоса дівчина в чорній оксамитовій сукні, оцінюється в 4,5–6 мільйонів доларів.

Наразі власником картини є громадянин Великобританії. Як повідомляють представники аукціонного дому DESA Unicum, це буде один з найбільших розпродажів мистецтва, які коли-небудь відбувалися в Центральній та Східній Європі. «Ми живемо мрією кожного аукціонного будинку світу. Адже цей винятковий твір мистецтва — один із найцінніших у світі», — сказав президент дому Юліуш Віндорбскі на пресконференції.

За словами експертів, дівчина на портреті схожа на першу дружину художника, Ізабеллу Брант. Також портрет може належати дівчині з родини ювелірів Дуарте, які були сусідами Рубенса, або ж натурниці, яка походить з іспанського королівського двору. У минулому картиною володів британський художник XVII століття Пітер Лелі. Востаннє роботу публічно демонстрували в 1965 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: