Вакансії

Картини Куїнджі та Айвазовського вивезли з Маріупольського художнього музею до музею в окупованому Донецьку

Архип Куїнджі,«Червоний захід», 1905—1908 роки
Архип Куїнджі,«Червоний захід», 1905—1908 роки

Роботи Архипа Куїнджі й Івана Айвазовського з Маріупольського художнього музею імені Архипа Куїнджі вивезли до краєзнавчого музею тимчасово окупованого Донецька. Про це російському виданню ТАСС розповіла генеральна директорка донецького музею Марина Максимчук. Також вона наголосила, що з краєзнавчого музею Маріуполя привезли 820 дореволюційних книг.

«Забрали картини з художнього музею [Маріуполя]. Там є кілька картин Куїнджі та Айвазовського. “Осінь. Крим” Куїнджі, “Червоний захід сонця” Куїнджі, вартість якої може досягати півтора мільйона доларів, його ж “Ельбрус або гори Кавказу”. Ще одна картина Айвазовського, назва якої не вказана”, — розповідає Максимчук.

Нещодавно ми писали, що директорка Маріупольського краєзнавчого музею Наталія Капусникова передала окупантам рф оригінали картин, зокрема авторства Архипа Куїнджі («Червоний захід», «Осінь» й «Ельбрус») та Івана Айвазовського («Біля берегів Кавказу»).

Капусникова бере участь у формуванні брехливої інформації щодо знищення музею військовим формуванням «Азов» 15 березня. Також, за її словами, з музею «вкрадено» кольчуги та налокітники іранського походження XVII століття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: