Вакансії

Каталог-резоне Роберта Раушенберга буде доступний в інтернеті

Роберт Раушенберг @bbc
Роберт Раушенберг @bbc

Фонд американського художника Роберта Раушенберга планує створити в мережі багатотомний безплатний каталог-резоне митця. Очікується, що інституція опублікує перші два томи у 2025 році: один буде присвячений огляду творчості Раушенберга, а другий — докладному опису робіт, створених у період 1948–1953 років. До каталогу-резоне увійдуть близько 3000 картин і скульптур художника, натомість принти та роботи, виконані в інших техніках, не будуть представлені у томах. Над виданням працюватимуть мистецтвознавці, куратори та художники.

Фонд навмисно обрав цифровий формат проєкту, аби мати можливість змінювати й редагувати каталог. Як зазначає директорка з кураторських питань фонду Джулія Блаут, у кар’єрі Раушенберга такий безлад, що не хотілося штучно очищати його.

За словами виконавчої директорки фонду Раушенберга Кеті Халбрайх, незвичайний формат каталогу-резоне частково є відповіддю на «мінливий, небінарний» характер творчості художника. Вона наголошує, що безплатність проєкту дозволить звертатися до ширшої аудиторії, а не лише до представників артринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: