Вакансії

5 основних фактів про Кіта Харінга

У Ліверпулі 14 червня в художній галерії Tate відкриється виставка Кіта Харінга. Це стане найбільшою експозицією робіт американського художника в Англії, центр сучасного мистецтва виставить 85 його творів.

Його стиль впізнаваний, як пісня, яку ви можете розпізнати, почувши лише кілька акордів. Він складається в основному з простих фігур яскравих кольорів, оточених ритмічними лініями.

Ми зібрали ключові факти про Кіта Харінга — митця, який присвятив своє життя мистецтву.

Він був художником для народу.З самого початку однією з місій Харінга було зробити мистецтво більш доступним для людей. Коли він переїхав до Нью-Йорка, то був приголомшений вуличними графіті не менше, ніж музейними експонатами.За короткий проміжок своєї кар’єри художник виконав більше 50 публічних робіт, у тому числі антинаркотичне акцію «Crack is Wack» на дитячому майданчику в Гарлемі та анімований білборд «Radiant baby» для площі Times Square в Нью-Йорку.

Кіт Харінг «Crack is Wack»

Кіт Харінг «Crack is Wack»

Харінг хотів, зробити мистецтво доступним.У 1986 році він відкрив «Pop Shop», в якому продавались його роботи у вигляді принтів на футболках, щоб практично кожен міг придбати частину його роботи.

Сексуальність була головною темою його раннього мистецтва.Протягом 1980-х років гомосексуалізм все ще залишався непристойною темою. Консервативний устрій його сім’ї та нації створив нездорове середовище для Кіта Харінга. У Центрі спільноти ЛГБТ Нью-Йорку можна знайти ванну кімнату Keith Haring. Його провокаційні чорно-білі картини покривають стіни від підлоги до стелі.

Кіт Харінг "Ignorance = Fear",

Кіт Харінг “Ignorance = Fear”,

Харінг займався благодійною діяльністю.Він працював з учнями державних шкіл, щоб розмалювати будівельний бар’єр довжиною 160 метрів в Чикаго і мер міста назвав цю акцію «Тиждень Кіта Харінга». А також розписав 28 метрову фреску Статуї Свободи в Нью-Йорку з тисячною аудиторією дітей.

кітдіти.jpg

Кіт Харінг завжди мріяв про Париж.У віці 10 років він сказав своїм батькам, що хоче бути художником у Франції. Пізніше йому було запропоновано намалювати зовнішні сходи лікарні Necker-Enfants Malades. Крім того, Париж є домом для триптиха «Життя Христа» Харінга, який був останньою роботою, яку він створив перед смертю.

Комплексне збереження розпису Кіта Харінга 1987 року в Hopital Necker des Enfants Malades, Пари. Фото Will Shank + Antonio Rava

Комплексне збереження розпису Кіта Харінга 1987 року в Hopital Necker des Enfants Malades, Пари. Фото Will Shank + Antonio Rava

Джерело: HS

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: