Вакансії

У Кіноклубі Києво-Могилянської академії цензурували показ фільму

27 лютого на сторінці Кіноклубу Могилянки опублікували відкрите повідомлення в якому пояснили ситуацію зі скасуванням запланованого фільму «Кур’єр». Керівниця Культурно-мистецького центру Владислава Осьмак посилається на те, що режисер стрічки Шахназаров Карен Георгійович внесений до списку людей, які створюють загрозу нацбезпеці; а також на етичну складову у фільмі позитивних героїв грають люди правоохоронних органів країни агресора; у фільмі на пряму ставиться під сумнів цілісність України.

Організатори події наголошують, що ніколи не підтримували ксенофобські ідеї та відділяють фільм і діяльність самого режисера. Зараз Кіноклубу сказали затверджувати кожну подію мінімум за п’ять днів до її проведення, як мінімум організаторам потрібно отримати дозвіль від: декана по роботі зі студентами, керівника Культурно-мистецького центру, віцепрезидента з фінансів та куратора кіноклубу. Хоча до ситуації з фільмом «Кур’єр» Кіноклуб отримував річний дозвіл на організацію різних подій та звітував про них раз на рік.

13 березня у приміщенні Кіноклубу Могилянки пройде дискусія на якій обговорять «визначення напрямку руху та формату роботи» із залученням експертів з медіаправа, адміністрації та спільноти кіноклубу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: