Вакансії

У Кмитівському музеї створили відділ сучасного мистецтва

Свою роботу відділ розпочав річною програмою «Жести ставлення», що частково базується на результатах мистецьких резиденцій. Програма створена за підтримки Українського культурного фонду.

Художники та художниці з України, Німеччини, Франції та Дагестану будуть працювати над спільним проєктом у рамках програми. Митці хочуть проаналізувати добу модерності, спадок радянської епохи, через взаємодію з колекцією музею. Результати цих досліджень вони представлять на виставці у формі діалогу між новими творами, творами сучасного мистецтва, та експозицією другої половини 20 століття, яка створена на основі колекції Кмитівського музею.

Світлина: tic.zt.ua. Кмитівський музей

Світлина: tic.zt.ua. Кмитівський музей

Куратор відділу — Нікіта Кадан. Нікіта представляв Україну на Венеційській бієнале 2015 року, є співзасновником проекту «Худрада», членом об’єднання митців Р.Е.П.

Учасники перших виставок відділу:

Таус Махачева — російська художниця. Учасниця Шанхайської бієнале 2016 року, Київської бієнале 2015. У 2017 та у 2018 роках увійшла в Російський інвестиційний художній рейтинг найвидатніших художників до 50 років.

Шон Снайдер — американський художник, який живе в Берліні. Його найбільші проєкти пов’язані із закладами швидкого харчування, що створюють штучне середовище в місті.

Українська група «SOSка»: Микола Рідний, Ганна Крівенцова, Сергій Попов. Група проводить провокаційні акції у відповідь на зміни в соціумі, використовуючи маски українських політиків або репродукції відомих творів мистецтва.

Влада Ралко — українська художниця. Влада працює з темою радянського минулого та пам’яті. Її роботи були представлені на численних міжнародних і національних виставках сучасного мистецтва.

Дана Кавелина — українська режисерка, авторка фільму «Про Марка Львовича Тюльпанова, который разговаривал с цветами».

Дана Косміна — архітекторка, співзасновниця колективу «ПИЛОРАМА» та бренду «ДА-стиль».

Юрій Пікуль — український художник, живописець. Співпрацював c паризькою Galerie Stanislas Bourgain та брав участь у проекті «Передчуття: українське сучасне мистецтво сьогодні» у Saatchi Gallery в Лондоні.

Юрій Лейдерман — український художник і письменник. Його вірші, проза, есе опубліковані в журналах «Место Печати», «Дзеркало», «Искусство кино», інтернет-журналі «TextOnly» та ін. Він є лауреатом Премії Андрія Білого 2015 року за книгу «Олор».

Посилання на подію у Facebook тут.

Джерело: Facebook музею

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: