Вакансії

Вова Воротньов представив нову ідентику Кмитівського музею

4 липня в Кмитівському музеї відбулася презентація нової ідентики музею. Її автор — український художник Вова Воротньов. На презентації, яка проходила в залі постійної експозиції, Вова Воротньов разом із з Євгенією Моляр розказали працівникам музею про основні смисли ідентики та пояснили, чому важливо повернути музею його стару назву. Зараз назва музею — Кмитівський музей образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчука, його стара назва — Кмитівський музей радянського мистецтва. Музей перейменували наприкінці минулого століття. Нова ідентика створена за підтримки Українського культурного фонду.

14.png

Вова Воротньов, художник

«Ідентики в сучасному розумінні у Кмитівського музею образотворчого мистецтва ніколи не було. Була дошка-вивіска в офіціозному радянському стилі та більш вільно оформлені плакати та буклети. З іншого боку, музей у Кмитові невідчужуваний від унікальної будівлі, в якому він розміщений, і яка була зведена власне для нього. Тому дизайнер використав архітектурний мотив у якості знаку. Шрифт абревіатури обраний такий, що знаходиться у шрифтовій парадигмі свого часу й не вибивається концептуально, як би це було в разі використання гарнітур з культурно іншим бекграундом. Спонуканням до введення фіолетового корпоративного кольору став акцент на ньому в ранньому буклеті музею».

великий.png

Євгенія Моляр, мистецтвознавиця

«Ми повернулися до оригінальної назви, тому що вона найкраще розкриває специфіку музею. І ми хотіли, насамперед, зробити акцент на роботі з музейною колекцією, оскільки сьогодні в Україні немає жодної профільної інституції, що працює над дослідженням, вивченням та репрезентацією мистецтва радянської доби. В 1970-х роках Йосип Буханчук — засновник музею — створив Кмитівсьий музей саме з такою метою».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: