Вакансії

У Німеччині опублікували книгу про сліпого арт-дилера

Німецький галерист і куратор Йоганн Кеніг втратив зір у 12 років.

У 21 рік він заснував галерею сучасного мистецтва König Galerie, яка виставляє найвідоміших художників та художницю сучасності, до цього списку входить володарка премії Тернера Хелен Мартен.

View this post on Instagram

Art and design @guardian 🤞 The art dealer who can't see: 'I always thought someone would find me out' Influential Berlin gallerist Johann König’s new memoir details how his blindness has helped him understand good art , link in Bio! 👉 The artwork on the right is by Kathryn Andrews! #KathrynAndrews

A post shared by Johann König (@johann.koenig) on Jun 21, 2019 at 5:10am PDT

За словами галериста, його автобіографічна книга — своєрідний «камінг-аут». Йоганн Кеніг заявляє, що сліпота стала ключовим фактором його успіху. Завдяки проблемам із зором він зміг знайти власний підхід до кураторства.

View this post on Instagram

Now available: Support your local bookstore or shop at koenig-souvenir.com 🤞 📸 @bosch

A post shared by Johann König (@johann.koenig) on Jun 14, 2019 at 6:46am PDT

У 2009 році Кенігу зробили операцію з пересадки рогівки, що поліпшило його зір. «Після операції я побачив дійсно значущі роботи, наприклад пісуар Марселя Дюшана або твори Пікассо, і вони здалися мені дуже маргінальними. Іноді здатність бачити не так вже й важлива — або, принаймні, не для мене» — відмітив Йоганн у інтервю The Guardian. В останні роки зір Кеніга знову погіршився, тому в майбутньому арт-дилер збирається вдатися до сучасних технологій.

Джерело: Bird in Flight

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: