Вакансії

Коледж Кембридзького університету став одним з перших британських інститутів, які повернули бронзу Нігерії

©Jesus College
©Jesus College

На церемонії 27 жовтня коледж Ісуса Кембридзького університету поверне бронзу викрадену з королівства Бенін у XIX столітті. Нігерійські чиновники та прихильники реституції сподіваються, що подія ознаменує початок хвилі передачі творів мистецтва, що підлягають репарації. 

«Ми дійсно дуже задоволені, і похвалили коледж за те, що він взяв на себе цю провідну роль у відшкодуванні грабежу. Ми щиро сподіваємось, що інші прискорять повернення наших творів мистецтва, які в багатьох випадках мають для нас релігійне значення», — сказав монарх Оба Бенінського царства. 

Півник, який є талісманом школи, його зняли з експозиції у 2016 році після кампанії ініційованої учнями школи. Коледж оголосив про намір повернути роботу у 2019 році, але передача відбудеться лише зараз. Міністр інформації та культури Нігерії Лай Мухаммед назвав коледж Ісуса «першопрохідцем». Але не лише він переглядає питання реституції Бенінських бронз. В останні роки розмова набирає обертів, і багато музеїв досліджують походження бенінських предметів у своїх колекціях, а також співпрацюють з Нігерією, щоб підтримати створення Музею західноафриканського мистецтва Едо у місті Бенін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: