Вакансії

Колекцію Гаррі та Лінди Маклоу продали на Sotheby’s за 922,2 мільйона доларів

Гаррі Маклоу та його колишня дружина Лінда @NYPost
Гаррі Маклоу та його колишня дружина Лінда @NYPost

На аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку продали другу частину колекції пари Гаррі та Лінди Маклоу за 246,1 мільйона доларів. Розпродаж зборів пов’язаний із розлученням подружжя. Найголовнішим лотом торгів стала картина Марка Ротко «Без назви» (1960) за 48 мільйонів доларів. Іншим значним лотом був один із останніх автопортретів Енді Уорхола (1986), який  продали за 18,7 мільйона доларів.

Перша частина колекції пішла з молотка в листопаді 2021 року за 676 мільйонів доларів. Так у сукупності збір Маклоу коштує близько 922,2 мільйона доларів.  Наразі ці торги є рекордними для аукціонів приватних колекцій. Подія перевищила результат триденного аукціону Christie’s з продажу колекції Пеггі та Девіда Рокфеллерів, яка пішла з молотка за 832,5 мільйона доларів.

Мільярдери Гаррі та Лінда Маклоу прожили у шлюбі 58 років. За роки спільного життя пара зібрала велику колекцію предметів мистецтва, однак у ході розлучення не змогла її розділити. Тому Верховний Суд постановив продати колекцію, а виручені кошти розділити між колишнім подружжям. Право на продаж колекції Маклоу виграв аукціонний будинок Sotheby’s, який провів розпродаж у два етапи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: