Вакансії

Колектив художників-пранкерів створив 999 точних копій роботи Енді Воргола

©MSCHF
©MSCHF

Колектив художників-пранкерів MSCHF створили 999 точних копій ранньої роботи Енді Уоргола. Художники перемішали копії з оригіналом і тепер неможливо відрізнити де робота Воргола. Наразі кожна робота продається за 250 доларів.

Сьогодні кожен покупець має шанс, придбати справжній твір художника, всього за 250 доларів, а не 20 тисяч доларів (вартість ескізу), проте дізнатися походження без експертної оцінки буде майже неможливо. «Відтворивши ескіз Воргола в масовому тиражі, ми стерли слід провенансу твору мистецтва, — йдеться у заяві колективу. — Хоча ескіз фізично не пошкоджений, ми руйнуємо упевненість у справжності роботи». 

MSCHF стверджує, що «ховаючи голку в купі голок, ми робимо оригінал такою ж самою підробкою, як і будь-яка з наших копій». 

Ескіз Воргола «Феї» (1954) купили в лос-анджелеської галереї Hamilton-Selway Fine Art. Для створення копій використовувався спеціальний робот, а потім усі аркуші штучно старіли та фарбувалися. Також художники концептуалізували ескізи, й після покупки ви отримаєте два сертифікати справжності — один для «Фей» Воргола, а інший для «Можливо справжньої копії «Фей» Енді Воргола».  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: