Вакансії

Поновили розгляд справи художника Володимира Кузнецова про цензуру

Учасниці та учасники Метод Фонду переконані, що знищення роботи Володимира Кузнецова «Страшний суд» у переддень виставки «Велике і Величне» має бути визнано як факт цензури. Метод Фонд ініціююв програму на підтримку захисту Володимира Кузнецова в суді.

Наталія Лісова надала фотодокоментацію свого перформансу «Слід» у підтримку кампанії «Про встановлення факту цензури». «Шматочки льоду в руці, притиснутій до поверхні стіни, під час повільного руху залишали по собі мокрий слід. Лід танув, вода стікала додолу. Дія тривала допоки весь лід не розтанув і не висохла долоня …», — каже художниця.

Наталія Лісова. «Слід», 2018. Світлина:   Method Fund

Наталія Лісова. «Слід», 2018. Світлина: Method Fund

У 2015 році Володимир Кузнецов подав позов проти «Мистецького Арсеналу» та Наталії Заболотної про визнання акту цензури, порушення авторських прав та виплату моральної компенсації за ці порушення. У лютому 2018-го суд виніс рішення закрити провадження щодо визнання акту цензури за цим позовом. 18 квітня 2018 року Апеляційний суд поновив розгляд справи проти «Мистецького Арсеналу».

Ви можете підтримати кампанію «Про встановлення факту цензури»:придбавши інші художні роботи, надані на підтримку.зробивши благодійний внесок на будь-яку суму; реквізити для переказу в гривнях: обравши подарунки від авторок та авторів, які долучилися до кампанії

Ознайомитись з усіма деталями розслідування можна на сайті митця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: