Вакансії

Комісія ООН випустила новий звіт про воєнні злочини росіян в Україні

@theartnewspaper
@theartnewspaper

Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні випустила черговий звіт із доказами того, що російська влада та її війська вчиняли воєнні злочини на окупованих територіях України, а також порушували міжнародне і гуманітарне право. Зокрема, у звіті йдеться про руйнування обʼєктів культурної спадщини.

Комісія розслідувала обстріли історичного центру Одеси в липні 2023 року. Тоді рф пошкодила 29 культурних об’єктів. Також комісія проаналізувала атаку на історичний центр Львова того ж місяця. Від росіян постраждали обʼєкти Світової спадщини.

Комісія задокументувала два випадки викрадення артефактів з музеїв у Херсоні та області. Йдеться про період кінця жовтня 2022 року до початку листопада 2022 року. Протягом останніх днів окупації міста Херсон, російська влада вивезла культурні цінності з Херсонського обласного художнього музею та архівні документи з Державного архіву Херсонської області до окупованого Криму.

За оцінками співробітників обох закладів, викрали понад 10 тисяч предметів з музею та 70% документів з головної будівлі Державного архіву. Кілька призначених рф місцевих органів публічно це підтвердили, заявивши, що цінності евакуювали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Більше матеріалів

У Нідерландах відпустили з-під варти екоактивістів, які атакували “Дівчина з перловою сережкою”
231

У Нідерландах відпустили з-під варти екоактивістів, які атакували “Дівчина з перловою сережкою”

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: