Вакансії

Королівський музей Онтаріо першим серед великих музеїв відкрив посаду куратора з питань зміни клімату

©J.P. MOCZULSKI/THE GLOBE AND MAIL
©J.P. MOCZULSKI/THE GLOBE AND MAIL

Найпопулярніший музей Канади, Королівський музей Онтаріо, став першим серед великих музеїв, де зʼявилася посада куратора з питань зміни клімату. Роботу отримав біолог Сорен Бразерс, який спеціалізується на природоохоронній тематиці. 

Куратор буде займатися підготовкою виставок, досліджень та обговорень зміни клімату, а також політичних, соціальних і культурних наслідків явища. За словами генерального директора музею Джоша Бассечеса, найкращий спосіб зробити проблему зміни клімату видимою — «показати, що це серйозна сфера, до якої потрібно ставитися так само як до канадського мистецтва ХІХ століття». Посаду відкрили за допомогою пожертвування Аллана та Хелейни Шифф, які перевели на рахунок музею 1,5 мільйона доларів.

Сорен Бразерс працював професором лімнології (озерознавства) в Університеті штату Юта, його дослідження були присвячені впливу зміни клімату на озера. У музеї він також контролюватиме способи транспортування та зберігання робіт, щоб мінімізувати негативний вплив на навколишнє середовище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: