Вакансії

Куди піти з 1 по 7 лютого

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка актуальних подій в Україні.

ПОДІЇ

«Це не літературні читання»

Коли: 4 лютого о 19:00

Місце: Shcherbenko Art Centre

Відбудеться перформанс художниці та письменниці Саші Ковальової. У рамках перфомансу Саша прочитає фрагменти зі своєї книги «Гарна спроба». «Це не літературні читання» — колаборація Саші зі штучним інтелектом Musical BlockchainТМ. Два місяці тому нейронна мережа отримала тексти художниці та написала до них музику.
Вхід вільний за умови попередньої реєстрації

ВИСТАВКИ

Київ

VARIO TEMPORE ET VARIO MODO

Коли: до 6 лютого

Місце: ЦСМ «Білий Світ»

«Мої роботи – згадка про те, чого не побачив і не почув ніхто, крім мене. Спокій без гучних кроків, метушні і бажань. Спроба прибрати межу між мною і живим світом, наповненим музикою пристрастей, любові, втрат, моментів щастя. Реальність, в якій подорожує душа», — сказала Світлана Лопухова.

«Розкопки з майбутнього»

Коли: з 30 січня

Місце: Voloshyn Gallery

Проведення експозиції збігається з періодом зламу декад та «великої паузи». Саме час та його сприйняття є одним з основних сюжетів експозиції. Не впадаючи в спокусливу оману «великої паузи», за якою насправді приховується ще більше прискорення, автор пропонує подивитись на присутність майбутнього з його очевидними проблемами тут і зараз.

Виставка «Архів фотографа Олександра Ранчукова»

Коли: до 14 лютого

Місце: Мала Галерея Мистецького арсеналу

Архів Олександра Ранчукова охоплює понад 40 років його фотографічної практики. На його світлинах — архітектура, пейзажі, вуличні сцени повсякденного життя, усі зроблені на чорно-білу плівку. На виставці будуть показані артефакти та архівні світлини періоду 1980-х років — відскановані негативи, підготовлені до друку з мінімальним втручанням. 

«Точка і краєвид: Народний музей Авдіївки»

Коли: до 20 лютого

Місце: Shcherbenko Art Centre

Виставковий проєкт митця та режисера Пьотра Армяновського у колаборації з художницями Народного музею, серед яких Христина Скрипниченко, Ольга Корба, Лілія Мережко, Зугайрат Новікова, Даша Бережна та Діана Паліна. Проєкт презентує роботи учасниць музею, відеоінтерв’ю з ними та відеороботу Армяновського «Народний музей Авдіївки», яка була до цього експонована та зайняла призове місце на конкурсі МУХі 2019.

Art of Clip

Коли: до 28 лютого

Місце: NAMU

Дім Високого ювелірного мистецтва Van Cleef & Arpels презентує виставку Art of Clip, в межах якої вперше у Києві продемонстровано колекцію брошок Дому. Загалом колекція нараховує понад 80 виробів періоду 1910-1970 років. Ця експозиція дозволить простежити розвиток декоративного мистецтва і моди XX століття.

Скалічений міф

Коли: до 7 березня

Місце: The Naked Room

У «Скаліченому міфі» художник бере за основу документальні фотографії Львівського погрому 1941 року та звертається до свого тривалого методу відтворення запозичених сюжетів вугіллям на великих аркушах паперу. Гіперболізовані та розтушовані, зображення, на перший погляд, лише поглиблюють прірву між фактами минулого та спробами тлумачити їх 80 років потому. 

Виставка про «Польоти уві сні та наяву» фільму Романа Балаяна

Коли: 7 березня 

Місце: Довженко-Центр

Виставка — музейний проєкт, що досліджує однойменну культову кінострічку Романа Балаяна та епоху, в яку вона створювалася. Куратор виставки – Андрій Алферов.  Фільм «Польоти уві сні та наяву» вийшов у прокат в 1983 році. Стрічка — своєрідний маніфест інтеліґенції, риси якої проглядаються в образі головного героя: безладність, беззмістовна заповзятливість, паралізована здатність обирати та вирішувати.

Львів

Виставка «Модест Сосенко. Пізнай. Зрозумій. Збережи. Фрагменти: до монументального»

Коли: до 6 лютого

Місце: Національний музей імені Андрея Шептицького

Глядач вперше побачить підготовчі матеріали художника до монументальних храмових робіт у Національному музеї. Виставка розповідає про те, що не вціліло до наших днів, адже церкви, які оздобив художник, зазнавали пошкоджень під час двох світових воєн, у радянський період і навіть у наш час.

Івано-Франківськ

Mea culpa

Коли: з 30 січня

Місце: Асортиментна кімната

Mea culpa — це персональний проєкт Микити Віски, результат боротьби хаотичного та чіткого, несвідомого та осмисленого. Ці полюси можна розглядати і як елементи художнього процесу, і як те, що формує нашу людськість. У своїх роботах Микита часто працює з темами екзистенції. В цьому випадку — через зіставлення абстрактних автоматичних форм з чіткими продуманими лініями. Важлива тут і «закадрова» перформативність процесу — темп, рух та ритм.

Одеса

Кураторська екскурсія Андрія Сігунцова

Коли: 6, 7 лютого

Місце: МСМО

Андрій Сігунцов, куратор МСМО і співкуратор проєкту «Час збирати», проведе екскурсії, в яких розповість про головні напрями мистецтва ХХ століття, представлені в роботах з приватних зібрань, цікаві моменти з життя художників, основні принципи формування експозиції та відповість на ваші запитання.

МОЖЛИВОСТІ

Пітчинг для документалістів Ukrainian Doc Preview

Одне із завдань індустрійної платформи DOCU/ПРО є представлення визначних документальних українських повнометражних фільмів, які перебувають на стадії виробництва/поствиробництва. Ukrainian Doc Preview — це можливість презентувати потенційним партнерам свої майбутні фільми, які потребують підтримки з промоцією, дистрибуцією або шукають додаткового фінансування. Більше про колл за лінком.

Анкета для подання заявки.

Прийом заявок: 14 січня — 22 лютого 2021 року.

Open-call на участь в онлайн-виставці цифрового мистецтва Forever is our today

Avangarden cultural agency шукає digital і sound художників, щоб разом подивитися на світ під іншим кутом та побудувати безліч реальностей. У підсумку, онлайн-експозиція про’єкту буде створена в форматі гри, в процесі якої глядач пройде свій унікальний шлях, кожним рішенням впливаючи на онлайн-простір.

Шукають:

– VR / AR / MR art

– інтерактивні цифрові інсталяції

– відео / аудіо арт

– 3D art (фото, картини, скульптури)

– game art

– web art

– проєкти, створені AI або за його допомогою

Детальніше про проєкт тут.

Дедлайн подачі заявки: 28 лютого 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: