Вакансії

Куди піти з 15 по 21 березня

«МОБІ ДІК», Сергій Братков ©The Village
«МОБІ ДІК», Сергій Братков ©The Village

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка актуальних подій в Україні.

ПОДІЇ

S h u ƒƒ l e

Коли: 20 березня

Місце: Otel`, Київ

Концерт за участі таких виконавців, як: Andrey Kiritchenko, Friedensreich & Splinter (UA), diser tape,  Rachel Zukerman, Tofudj, The Kyx, Noisynth, Cybele, Superelite, Anna Khvyl, kosh˙ ͜ʟ˙

 

Читка сценаріїв короткого метру

Коли: 17 берзня, 19:00

Місце: онлайн

СУК проведе онлайн-читку сценаріїв майбутніх короткометражних фільмів. Режисерка та сценаристка Альона Капоріна прочитає сценарій короткого метру «На другий день після смерті», а режисер та сценарист Дмитро Мар’янич — сценарій фільму «Хіба то море чутно в мушлі?», написаний у співавторстві з Аліною Панасенко.

ВИСТАВКИ

Онлайн

Adaptogen

Коли: з 4 березня

Adaptogen — це україно-польський проєкт Віталія Агапєєва (Volt) та Славоміра Чайковскі (Zbiok). Подія відбувається в межах проєкту Hyper Global / Hyper Local MakersXchange. Використовуючи VR-гарнітуру та 3D-моделювання, художники протягом декількох тижнів працювали дистанційно над серією фантастичних рослин. Посилання на віртуальну виставку буде доступне в день відкриття на сторінці події. Звуковий дизайн для виставки створений Clasps.

Київ 

Romantic Collection

Коли: до 27 березня

Місце: ЦСМ «Білий Світ»

У ЦСМ «Білий Світ» відбудеться Друга Всеукраїнська Бієнале Левкасу 2021. Виставка триватиме до 27 березня і збере роботи 98 сучасних українських та зарубіжних левкасистів і левкасисток. Як і у 2019 році, відкриття Бієнале припадає на день народження Центру сучасного мистецтва.

«Psychodarwinism: музейні джунглі» 

Місце: Kooperativ

Коли: до 15 березня

Новий цикл робіт, присвячений шедеврам класичного живопису. Художник переосмислює роль та вплив видатних творів і пропонує по-новому поглянути на культурну спадщину Третьяковської галереї.

Вистака Black on Prussian Blue

Коли: до 20 березня

Місце: Shcherbenko Art Centre

Shcherbenko Art Centre презентує проєкт Лії Достлєвої та Андрія Достлєва Black on Prussian Blue, який є продовженням їхньої роботи з темою колективних травм. Цього разу в центрі уваги митців знаходиться Друга світова війна, побачена очима солдата Вермахту, і погляд винуватців на окуповані ними землі. У проєкті представлені реконструкції аматорських фотографій з альбомів цього солдата, відтворені за допомогою землі, а також відео і копії архівних зображень.

Виставка «Згідно з оригіналом»

Коли: до 20 березня

Місце: Dymchuk Gallery

Роботи Добрині Іванова, адаптовані працівниками галереї до її простору, охоплюють часовий проміжок з 2013 року дотепер. У них глядач зможе простежити не лише розвиток практики художника, а й виклики, які постали перед суспільством протягом цих років. 

Дніпро

Виставка Давида Чичкана «Гривні альтернативні»

Коли: до 9 квітня

Місце: галерея «Артсвіт»

Давид Чичкан — сучасний український автор, живе та працює в Києві. У галереї «Артсвіт» він представить серію альтернативних гривень, на яких доповнює портрети діячів української культури та політики цитатами з їхніх творів, що розкривають погляди цих авторів на суспільний устрій.

Приховане 

Коли: до 17 квітня

Місце: The Naked Room

Виставка Олесі Трофименко — серія живописних полотен із елементами вишивки, над якими художниця працювала протягом останніх півтора років. Олеся закінчила відділення монументального живопису в НАОМА, що дало їй впевнену малярську базу. Останні роки вона багато працює як художниця-постановниця в кіно, що надає її живопису впізнаваного кінематографічного характеру, ніби це кадри з добре знайомого фільму.

«Згадати той день коли»

Коли: до 15 серпня

Місце: PinchukArtCentre

«Згадати той день коли» – групова виставка українських митців. Це перший проєкт в межах нової серії виставок, які поєднуватимуть роботи українського мистецтва з колекції PinchukArtCentre, в основному зосередженої на 90-х та початку 2000-х років, з новими спеціально створеними чи наданими для виставок нещодавніми роботами.

Одеса

Hall of Fake

Коли: з 5 березня

Місце: Invogue#ART

Найсміливіші бажання, що можуть виникнути в гонитві за комфортом і затишком, втілені в Hall of fake від МНПЛ. Підробка компенсує неможливість реалізувати їх повною мірою. Використання бутафорських матеріалів і предметів інтер’єру балансує на межі злиденності та свободи вираження. 

Oksana — AntiGonna: 13

Коли: до 2 травня

Місце: Музей сучасного мистецтва

AntiGonna — одеська художниця, режисерка та треш-модель; номінантка на премію PinchukArtCentre 2020. Вона стала відомою завдяки провокаційним відео, оголеним перформансам та співпраці з фотографами в унікальному для України жанрі — порножахи. Її трансгресивна художня практика з застосуванням шокових методів руйнує звичні соціальні установки та норми й пропонує глядачу новий фокус на власний досвід.

Львів

«Grammar. Fix.» Персональний проєкт Івана Світличного

Коли: до 10 квітня

Місце: Львівський муніципальний мистецький центр

Мультидисциплінарна інсталяція «Grammar.Fix.» є послідовним продовженням проєкту «Script», — де автор зосередився на створенні масиву даних, що складався з аналізу процесів у низькорівневих протоколах інтернету та з бактеріологічних зборів. Інтерпретуючи мистецтво як універсальну комунікацію, на цьому, першому етапі, автор працював у площині питань: що визначатиме статус твору мистецтва та становитиме нову візуальність у майбутньому, а також якою буде наступна візуальна мова.

«Верхнє Синьовидне. Вигляд з тунелю»

Коли: з 5 березня

Місце: галерея Detenpyla

З 26 вересня 2020 до 4 жовтня 2020 в селі Верхньому Синьовидному відбулась резиденція «Верхнє Синьовидне. Вигляд з тунелю». Резиденція на цій локації відбувається вже вдруге. Організатори — Мишко Мишковський і Хіб. На виставці будуть представлені роботи учасників резиденції.

*серія подій в самоорганізованих просторах з нагоди святкування 10 річниці галереї Detenpyla.

ОПЕН-КОЛИ

 

 

Construction Festival

Open call для мисткинь, митців та художніх груп, які створюють проєкти, що поєднують нові підходи до роботи з візуальним, саунд-мистецтвом та міським простором.

Проєкти, які ми шукаємо:

— саунд-, радіо- та аудіовізуальні інсталяції;

— аудіовізуальні перформанси з інноваційним використанням цифрових зображень та звуку;

— мультимедійні проєкти, які включають інтерактивні інсталяції у міському просторі та архітектурний меппінг;

— будь-які інші проєкти, які розширюють кордони сфери діджитал співтворення.

Щоб подати заявку, надішліть портфоліо у форматі PDF або посилання на ваш сайт, пропозицію та опис проєкту (до 500 слів), демо чи посилання на email: [email protected].

Дедлайн: 1 квітня 2021.

Детальніше читайте за лінком.

Her (ex)position

Проєкт Аукціонного дому «Корнерс» і Dofa fund створений на підтримку жінок, які починають свій шлях у мистецтві. Пілотний проєкт розрахований на 1 рік. Для пропозиції виставки варто надіслати 5-7 фото робіт, коротку інформацію про авторку (і кураторку) і короткий опис ідеї. Детальніше за посиланням.

Заявки надсилати на пошту: [email protected]

Дедлайн: немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: