Вакансії

Куди піти з 15 по 21 лютого

Добриня Іванов, «Білий прапор», 2017
Добриня Іванов, «Білий прапор», 2017

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка актуальних подій в Україні.

ПОДІЇ

Екскурсія виставкою «Дні самотності»

Коли: 17 лютого о 19:00

Місце: онлайн

Натхненням для висьавки став проєкт журналу  Vogue UA «Картина світу».  У ньому — світовідчуття українських художників, фотографів, дизайнерів під час пандемії. Кожен зі співавторів намагався передати в одному зображенні свої почуття — дуже різні та інтимні.

Онлайн лекція Катерини Яковленко «На весь світ: як українські мистецькі інституції побороли онлайн»

Коли: 18 лютого, 19:00

Місце: онлайн

У лекції Катерина Яковленко розповість про те, чи став онлайн-формат «другом» для культурних інституцій? Які можливості відкрились, а що зробити — неможливо?

Артіст ток Микити Віски та виступ hotdogfrenchfries ketchup

Коли: 20 лютого, 17:00

Місце: Асортиментна кімната, Івано-Франківськ

У межах виставки mea culpa відбудеться артісток з автором робіт Микитою Віскою. Микита приїжджає не сам, а з hotdogfrenchfries ketchup, які після розмови розпочнуть свій виступ.

16-й фестиваль «Вечори французького кіно»

Коли: до 21 лютого

Місце: онлайн

Вечори французького кіно — фестиваль, який щорічно відкриває глядачам найсвіжіші роботи французького кінематографа. Цього року до програми увійшли такі фільми: «Лише тварини», «ДНК», і «Правда», «Відчайдушні втікачі». А також лауреат «Срібного ведмедя» Берлінського кінофестивалю 2020 «Очистити історію».

ВИСТАВКИ

Київ 

«Точка і краєвид: Народний музей Авдіївки»

Коли: до 20 лютого

Місце: Shcherbenko Art Centre

Виставковий проєкт митця та режисера Пьотра Армяновського у колаборації з художницями Народного музею, серед яких Христина Скрипниченко, Ольга Корба, Лілія Мережко, Зугайрат Новікова, Даша Бережна та Діана Паліна. Проєкт презентує роботи учасниць музею, відеоінтерв’ю з ними та відеороботу Армяновського «Народний музей Авдіївки», яка була до цього експонована та зайняла призове місце на конкурсі МУХі 2019.

Romantic Collection

Коли: до 25 лютого

Місце: ЦСМ «Білий Світ»

У ЦСМ «Білий Світ» відбудеться виставка живопису Влада Кришовського Romantic Collection: веселі картинки, скажена естетика 1990-х і несподівана ностальгія за молодшою школою. 

Art of Clip

Коли: до 28 лютого

Місце: NAMU

Дім Високого ювелірного мистецтва Van Cleef & Arpels презентує виставку Art of Clip, в межах якої вперше у Києві продемонстровано колекцію брошок Дому. Загалом колекція нараховує понад 80 виробів періоду 1910-1970 років. Ця експозиція дозволить простежити розвиток декоративного мистецтва і моди XX століття.

Скалічений міф

Коли: до 7 березня

Місце: The Naked Room

У «Скаліченому міфі» художник бере за основу документальні фотографії Львівського погрому 1941 року та звертається до свого тривалого методу відтворення запозичених сюжетів вугіллям на великих аркушах паперу. Гіперболізовані та розтушовані, зображення, на перший погляд, лише поглиблюють прірву між фактами минулого та спробами тлумачити їх 80 років потому. 

Виставка про «Польоти уві сні та наяву» фільму Романа Балаяна

Коли: 7 березня 

Місце: Довженко-Центр

Виставка — музейний проєкт, що досліджує однойменну культову кінострічку Романа Балаяна та епоху, в яку вона створювалася. Куратор виставки — Андрій Алферов. Фільм «Польоти уві сні та наяву» вийшов у прокат в 1983 році. Стрічка — своєрідний маніфест інтеліґенції, риси якої проглядаються в образі головного героя: безладність, беззмістовна заповзятливість, паралізована здатність обирати та вирішувати.

«Розкопки з майбутнього»

Коли: до 14 березня

Місце: Voloshyn Gallery

Проведення експозиції збігається з періодом зламу декад та «великої паузи». Саме час та його сприйняття є одним з основних сюжетів експозиції. Не впадаючи в спокусливу оману «великої паузи», за якою насправді приховується ще більше прискорення, автор пропонує подивитись на присутність майбутнього з його очевидними проблемами тут і зараз. 

Виставка «Згідно з оригіналом»

Коли: з 18 лютого до 20 березня

Місце: Dymchuk Gallery

Роботи Добрині Іванова, адаптовані працівниками галереї до її простору, охоплюють часовий проміжок з 2013 року дотепер. У них глядач зможе простежити не лише розвиток практики художника, а й виклики, які постали перед суспільством протягом цих років. 

Львів

Виставка Бориса Фірцака «Портретація»

Коли: 1 березня

Місце: Львівська галерея мистецтв, палац Лозинського

Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького відкриває новий виставковий рік проєктом «Портретація» Бориса Фірцака. У живописному репертуарі художника є натюрморти і пейзажі, але найвагоміша складова його практики — саме портрет. Він проходить наскрізною лінією крізь усю творчість художника.

Одеса

Відкриття виставки «Дикий мед Леоніда Первомайського»

Коли: з 11 лютого

Місце: Одеський художній музей

В Одеському художньому музеї відкрилася виставка Володимира Мельниченка та Ади Рибачук «Дикий мед Леоніда Первомайського». На ній буде представлено ілюстрації митецького подружжя до однойменного твору.

МОЖЛИВОСТІ

Пітчинг для документалістів Ukrainian Doc Preview

Одне із завдань індустрійної платформи DOCU/ПРО є представлення визначних документальних українських повнометражних фільмів, які перебувають на стадії виробництва/поствиробництва. Ukrainian Doc Preview — це можливість презентувати потенційним партнерам свої майбутні фільми, які потребують підтримки з промоцією, дистрибуцією або шукають додаткового фінансування. Більше про колл за лінком.

Анкета для подання заявки.

Прийом заявок: 14 січня — 22 лютого 2021 року.

Open-call на участь в онлайн-виставці цифрового мистецтва Forever is our today

Avangarden cultural agency шукає digital і sound художників, щоб разом подивитися на світ під іншим кутом та побудувати безліч реальностей. У підсумку, онлайн-експозиція проєкту буде створена в форматі гри, в процесі якої глядач пройде свій унікальний шлях, кожним рішенням впливаючи на онлайн-простір.

Шукають:

– VR / AR / MR art

– інтерактивні цифрові інсталяції

– відео / аудіо арт

– 3D art (фото, картини, скульптури)

– game art

– web art

– проєкти, створені AI або за його допомогою

Детальніше про проєкт тут.

Дедлайн подачі заявки: 28 лютого 2021

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: