Вакансії

Куди піти з 28 грудня по 3 січня

Антон Саєнко. Грязне, 2020
Антон Саєнко. Грязне, 2020

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка актуальних подій в Україні та світі.

ВИСТАВКИ

Виставка про «Польоти уві сні та наяву» фільму Романа Балаяна

Коли: з 17 грудня 

Місце: Довженко-Центр

Виставка — музейний проєкт, що досліджує однойменну культову кінострічку Романа Балаяна та епоху, в яку вона створювалася. Куратор виставки – Андрій Алферов.
Фільм «Польоти уві сні та наяву» вийшов у прокат в 1983 році. Стрічка — своєрідний маніфест інтеліґенції, риси якої проглядаються в образі головного героя: безладність, беззмістовна заповзятливість, паралізована здатність обирати та вирішувати.

Виставка «Географія»

Коли: до 30 грудня  

Місце: ЦСМ «Білий Світ»

На виставці Олега Денисенко та Олександра Денисенкова ви зможете побачити 12 картин, створених у інноваційній, запатентованій знаменитим українським митцем Олегом Денисенком, однойменній техніці. Її винаходу передували десять років мистецьких експериментів та безперервних пошуків балансу у поєднанні іконопису, естампу та малярства. За зізнанням автора, новітня техніка втілює його шлях від художника-графіка через сакральне мистецтво та живопис до нової форми художнього виразу — кросоверу цих давніх видів мистецтва.

Виставка Дениса Саліванова SEMI LIFE 

Коли: до 10 січня

Місце: The Naked Room

Галерея The Naked Room представляє Semi Life — першу персональну виставку Дениса Саліванова після довгого періоду лабораторної роботи.

Денис Саліванов народився 1984 р. у Києві. Навчався у Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури на факультеті образотворчого мистецтва. Учасник групи ubik. Працює на перетині живопису, відео, звуку, різноманітних цифрових медіа. Самостійно вивчає точні та нейронауки. Живе та працює у Києві.

Виставка «Чому у Львові будуть художниці»

Коли: до 22 січня

Місце: Львівський муніципальний мистецький центр

«Як виявилось у процесі роботи над проєктом, деякі художниці навіть не підозрювали про існування одна одної. Деякі — дуже широко відомі у вузьких колах; хтось має розкішний досвід виставкової історії за кордоном, але у нас про це нічого не чули; про когось всі чули, але не знають, хто це; про когось всі почали потрошки забувати, хоча так не мало би бути; а є ще «нові дикі», про яких теж мало відомо. Тож це буде не тільки виставка робіт художниць, а й розмова про те, хто вони, і чому ми маємо подивитись на їхнє мистецтво», — розповідає співкуратор виставки, художник Олег Сусленко.

«Знак Соборності. Великий герб України: від Нарбута до Якутовича»

Коли: до 24 січня

Місце: NAMU

У музеї триватиме виставковий проєкт, присвячений Великому державному гербу України. У двох виставкових залах представлять майже 60 експонатів, частину з яких глядачі зможуть побачити вперше, зокрема печатку Української Держави за ескізом Василя Кричевського та печатку Державного секретарства авторства Георгія Нарбута з колекції Національного художнього музею, а  також оригінальну матрицю для цієї печатки, про існування якої не було відомо понад століття. 

«Андрій Сагайдаковський. Декорації. Ласкаво просимо!»

Коли: до 24 січня

Місце: Мистецький арсенал, Київ

«Андрій Сагайдаковський. Декорації. Ласкаво просимо!» — виставковий проєкт Мистецького арсеналу, що продовжує лінію репрезентації визначних імен у новітній історії українського мистецтва, до якої належать персональні виставки: «Олег Голосій. Живопис нон-стоп», «Кирил Проценко. Палкий» та «Олександр Гнилицький. Реальність ілюзії». Також доступний віртуальний тур виставкою

Виставка «Іпостасі Олександра Сухоліта. Скульптура. Графіка. Живопис» 

Коли: до 27 січня

Місце: аукціонний дім «Золотое Сечение», Київ

Скульптурні та живописні роботи Сухоліта присвячені темі людини та складних філософсько-етичних пошуків форми та змісту. Фахівці відзначають різні періоди в творчості А. Сухоліта, серед яких окремо вирізняється архаїчний. Всі твори позначені виразним авторським стилем, «сухолітівською лінією» та простором, яким сповнені всі без винятку твори автора. 

Виставковий проєкт «Оголені» в галереї Артсвіт

Коли: 30 січня

Місце: галерея «Артсвіт», Дніпро

«Оголені» Алієва-Ковики — це особистісна інтерпретація в численних варіаціях (гучних монументальних та інтимних, камерних) класичної жіночої теми, це «текст» без початку і кінця, у якому — роздуми про вічне та відгук сьогодення.

Гроповий проєкт DELAY

Коли: до 27 січня

Місце: Invogue#Art, Одеса

Проєкт присвячений поняттям затримки, відстрочення, відсутності негайних справ, роздумам та аналізу, в якому ми утримуємося від попередніх суджень про реальний світ.

Широка географія учасників проєкту, а також приналежність до різних поколінь відкриває можливість подивитися під різним кутом і відчути незримі зв’язки й відносини між представленими творами.

Антон Саєнко — проєкт «Грязне»

Коли: до 31 січня

Місце: Dymchuk Gallery

Проєкт є продовженням тривалих експериментів митця з художньою формою та його роздумів про автономність мистецтва. Ядром виставки є протиставлення живопису і фотографії. З одного боку — монохромні полотна з нескінченними живописними нашаруваннями. З іншого — такі самі монохромні фотографії краєвидів села Грязне, де художник провів дитинство. Разом вони фіксують межовий стан, в якому співіснують документальне і вигадане, інтелектуальне та емоційне, минуле і теперішнє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: